Välkommen till oss på

Välkommen till oss på

2xabrahamsson.se och vår Blogg

Här kan Du läsa om våra tävlingar, resultat och andra upptåg på tävlingsbanorna runt om i Sverige!!

Mvh
2xabrahamsson.se
Marie & Linda

Karlstad 27/6-09

Rallycross 2009Posted by Linda Abrahamsson Tue, June 30, 2009 21:55:35

Sista tävlingen innan sommaruppehållet.

Var inte något laddad, så det fick gå som det går.

Första heatet var ja tvåa ut efter två bakhjulsdrivna bilar.

Kom om den ena när den gled långt ut i en böj, och kom ikapp den första ganska fort därefter. Visade lite att jag fanns där, men när det verkade som om det skulle gå illa för honom bromsade jag och gick om på utsidan istället. Fick varning för det och den förtjänade jag.

Andra heatet hängde jag på Uffe Arwidsson och försökte gå om på första varvet utan att röra honom då jag tänkte på varningen och att vi bägge skulle tappa moment på det hela. Så in på alternativet på andra varvet. Fick då två st framför mig som bromsade upp mig ganska bra. Sista varvet gick alla tre in, men Uffe hade hunnit för långt. Så gick i mål som tvåa och en 11:e tid igen.

Nu gällde det i det sista heatet att sätta en bra tid.

Ut som tvåa efter Hellström, men han glider långt ut i första böj och tar min chans. Synd kommer det en saab på innern som tänkte samma sak, och skickar mig rätt in i Hellström. Kommer loss som etta, och går i mål som etta med en tredje tid.

Nu kändes det riktigt bra.

Klar för en B-final. I starten är det en som knuffar i bak så jag for åt sidan, som tur var hade jag en bil på bägge sidor som hjälpte mig att reda upp bilen igen. Kommer först ur första böj, och håller det hela vägen in i mål.

Klar för en A-final.

Väl där var jag bra med i starten, men ville inte vara med i någon startsmäll så jag bromsa och råkade stöta i Forslöv lite så han for in i Arwidsson, men bägge redde ut det och sen blev det lite stuligt igen, men komme ut som tvåa efter Arwidsson. Ligger där bakom och avvaktar då han tydligen inte hade några bromsar på sin bil. På tredje varvet glider han så pass långt ut så jag går upp i ledning. Sista varvet går jag in på alternativet, men tappar två placeringar. Lika glad var jag för det.

Det var nämligen 30 grader ute och stekande sol, och hann väl inte riktigt kyla av mig efte B-finalen. Men jag var riktigt nöjd med dagens tävling då jag har haft lite otur med körningen dem senaste två tävlingarna.

Nu är det lite sommaruppehåll från Rallycrossen. Istället är det Vimmerby somgäller V28 då jag för första gången ska prova en 240. Ska bli intressant.

Ha nu en härlig och skön sommar allihopa, så ses vi runt om i Sverige.

Kramar Linda

  • Comments(0)//blogg.2xabrahamsson.se/#post32